loading...
گشت سیتی ا پایگاه اطلاع رسانی گوادر
گشت بازدید : 42 نظرات (0)


M Nikkhuieمولوی خیرالله نیکخوی – مدرس حوزه علمیه احناف خواف – در نماز جمعه(۲۱شهریورماه۹۳) اهل سنت خواف، با تلاوت آیه«وَإِذْ أَخَذَ رَ‌بُّکَ مِن بَنِی آدَمَ مِن ظُهُورِ‌هِمْ ذُرِّ‌یَّتَهُمْ وَأَشْهَدَهُمْ عَلَىٰ أَنفُسِهِمْ أَلَسْتُ بِرَ‌بِّکُمْ ۖ قَالُوا بَلَىٰ ۛ شَهِدْنَا ۛ أَن تَقُولُوا یَوْمَ الْقِیَامَةِ إِنَّا کُنَّا عَنْ هَـٰذَا غَافِلِینَ(١٧٢اعراف) پیرامون تعهد و تدین اینگونه اظهار داشت:


دین مبین اسلام همه‌اش تعهد و تدین است. همچنین ابتدای خلقت، تعهد گرفتن از انسان‌هاست. خداوند متعال می‌فرماید:«وَإِذْ أَخَذَ رَ‌بُّکَ مِن بَنِی آدَمَ مِن ظُهُورِ‌هِمْ ذُرِّ‌یَّتَهُمْ وَأَشْهَدَهُمْ عَلَىٰ أَنفُسِهِمْ أَلَسْتُ بِرَ‌بِّکُمْ ۖ قَالُوا بَلَىٰ ۛ شَهِدْنَا ۛ أَن تَقُولُوا یَوْمَ الْقِیَامَةِ إِنَّا کُنَّا عَنْ هَـٰذَا غَافِلِینَ ﴿١٧٢﴾»(اعراف) و هنگامى را که پروردگارت از پشت فرزندان آدم، ذریه آنان را برگرفت و ایشان را بر خودشان گواه ساخت که آیا پروردگار شما نیستم؟ گفتند: «چرا، گواهى دادیم» تا مبادا روز قیامت بگویید ما از این [امر] غافل بودیم.

بنابراین اسلام آوردن با بیعت و تعهد اعتقادی و اخلاقی شروع می‌شود. خداوند متعال در مورد بیعتی که زنان مسلمان با پیامبر دادند می فرماید:«یَا أَیُّهَا النَّبِیُّ إِذَا جَاءَکَ الْمُؤْمِنَاتُ یُبَایِعْنَکَ عَلَىٰ أَن لَّا یُشْرِ‌کْنَ بِاللَّـهِ شَیْئًا وَلَا یَسْرِ‌قْنَ وَلَا یَزْنِینَ وَلَا یَقْتُلْنَ أَوْلَادَهُنَّ وَلَا یَأْتِینَ بِبُهْتَانٍ یَفْتَرِ‌ینَهُ بَیْنَ أَیْدِیهِنَّ وَأَرْ‌جُلِهِنَّ وَلَا یَعْصِینَکَ فِی مَعْرُ‌وفٍ ۙ فَبَایِعْهُنَّ وَاسْتَغْفِرْ‌ لَهُنَّ اللَّـهَ»(ممتحنه)اى پیامبر، چون زنان با ایمان نزد تو آیند که [با این شرط] با تو بیعت کنند که چیزى را با خدا شریک نسازند، و دزدى نکنند، و زنا نکنند، و فرزندان خود را نکشند، و بچه‌هاى حرامزاده پیش دست و پاى خود را با بهتان [و حیله‌] به شوهر نبندند، و در [کار] نیک از تو نافرمانى نکنند، با آنان بیعت کن و از خدا براى آنان آمرزش بخواه.

لذا انسان مومن باید متعهد و مسئولیت پذیر باشد و در چارچوب شریعت قدم بردارد. فطرت سلیمی که خداوند به انسان کرامت فرموده است به خاطر همین تعهد است. اما انسان‌هایی وجود دارند که در مجامع فساد و گناه، این فطرت را آغشته به گناه و ظلم می کنند.

وی خاطرنشان کرد: اعمال، بدون تعهد و اعتقاد در پیشگاه رب العالمین ارزشی ندارد. انسانی که کارهای عام المنفعه انجام می‌دهد اما نسبت به خداوند تعهدی ندارد، عملش پذیرفتنی نیست.

تعهد توسط انسان های مومن تکرار می‌شود. مثل نماز، حج و دیگر عبادات که بنده مسلمان آن‌ها را به جای می‌آورد. این روزها که مصادف با ایام حج است، خود نیز یک نوع بیعت و تعهد است. استلام سنگ حجرالاسود و رمی جمرات نوعی تعهد با خداست. انسان با پرتاب کردن سنگریزه به طرف نماد شیطان با خدا بیعت می‌کند که من از شیطان متنفرم.

همچنین این ایام مصادف با بازگشایی مدارس و دانشگاه هاست که هر کس برای خود مسئولیتی دارد و برای عهده دار شدن این مسئولیت اعلان تعهد می‌کند.

حضرت ابوذر غفاری(رض) به خدمت رسول اکرم(ص) شرف یاب شد و عرض کرد: یا رسول الله! مرا در منطقه ای به عنوان امیر مقرر فرمایید. آنحضرت(ص) فرمودند: نه؛ به خدا قسم این مسئولیت ها امانت است و بسا اوقات یک مسئولیت در پیشگاه خدا سبب ندامت و پشیمانی قرار می‌گیرد.

این مدرس حوزه علمیه احناف خواف خطاب به نمازگزاران یادآور شد: باید تمام انسان‌ها نسبت به وظایف خود پایبند باشند. معلمین و فرهنگیان محترم عموما در جامعه از متعهدترین انسان‌ها هستند. اما کم کاری یا بد آموزی و خدشه‌دار کردن اعتقاد و مذهب فرزندان مسلمان بی مسئولیتی و خیانت است و باید در پیشگاه خداوند متعال پاسخگو باشند.

وی خطاب به دانشجویان محترم تاکید کرد: دانشجویان عزیز که برای تحصیل به شهرهای مختلف سفر می‌کنند باید بدانند که این احسان رب العالمین است که آن‌ها را در مسیر علم قرار داده است. لذا شکرانه این موفقیت، پایبندی و التزام به آن عهدی است که با خدا بسته اند. خدای ناخواسته نباید تحت تأثیر موقعیت ها قرار گیرند تا در شریعت و اعتقاد آن‌ها ضعف ایجاد شود.

سخنران این هفته نماز جمعه اهل سنت خواف به چند مورد از تعهداتی که عموم مردم با خدا بسته اند اشاره نمود و خاطرنشان کرد: اول: پایبندی به شریعت؛ همان عهدی که طبق آیه ۱۷۲ سوره اعراف که در بالا اشاره شد در روز «الست» با خدا بسته‌اند که مهم‌ترین آن، پایبندی به فرائض و به خصوص نماز است. خداوند متعال به حضرت موسی(ع) می فرماید:«وَأَقِمِ الصَّلَاةَ لِذِکْرِ‌ی ﴿١۴؛طه) به یاد الله بودن با نماز است.

دوم: پایبندی به اخلاق و انسانیت؛ همه ما با گفتن کلمه طیبه تعهد بسته‌ایم که اخلاق اسلامی را در وجود خود بیاوریم. خصوصا خواهران دانشجو که باید خیلی مواظب باشند. ولی متاسفانه بعضی از دانشجویان دختر وقتی به دانشگاه می‌روند، بی‌بند و باری و بدحجابی را فرهنگ تلقی می‌کنند. لذا پدران محترم باید نسبت به همسران و دختران خود متعهد باشند.

وی تاکید کرد: علمی که حاصل می شود باید طوری باشد که در انسان تواضع بیاورد و خود را خدمتگزار مردم بداند. چرا که هدف از متعهد بودن خدمت گزاری است و علامت آن این است که علم، انسان را به خدا نزدیک می‌کند.

وی در خاتمه سخنان خویش در مورد بازگشایی حوزه علمیه احناف خواف خاطرنشان کرد: موقع بازگشایی حوزه های علمیه است و الحمدلله مردم این منطقه نسبت به حوزه علمیه اعتماد و حرف شنوی دارند. الحمدلله حوزه علمیه احناف خواف در منطقه حرف اول را می‌زند، اما تقاضا است که مردم منطقه نیز فرزندان خود را برای کسب علوم دینی به این مرکز دینی بفرستند.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی حوزه علمیه احناف خواف

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    نظرسنجی
    اطلاع رسانی گشت سیتی ا پایگاه اطلاع رسانی گوادر را چگونه ارزیابی می کنید؟
    آمار سایت
  • کل مطالب : 65
  • کل نظرات : 62
  • افراد آنلاین : 4
  • تعداد اعضا : 11
  • آی پی امروز : 27
  • آی پی دیروز : 21
  • بازدید امروز : 33
  • باردید دیروز : 22
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 1
  • بازدید هفته : 33
  • بازدید ماه : 62
  • بازدید سال : 556
  • بازدید کلی : 53,719
  • کدهای اختصاصی

    سایت رسمی شیخ الحدیث مولوی حسین پورمحمدیوسف

    سنت آنلاین

    تفتان ایران

    استون

    پیام بلوچ

    ندای زاهدان

    اخبارنیکشهر

    وب سایت شورای اسلامی شهرگشت

    بلوچی گپ

    انجمن  بلوچستان

    یاداشت ها

    سنت آنلاین 

    شبکه اجتماعی سیستان وبلوچستان  

    وب سایت شورای اسلامی شهرگشت

    استون